Böcker, läromedel, handledningar, metodmaterial

Pedagogiska, inspirerande och visuellt fina böcker & läromedel är vår starka sida. Att hitta rätt grafiskt uttryck för målgruppen är viktigt. Här kan du se ett litet urval av det vi gjort!


Hands-On Science • Grafisk design av barn- och ungdomsbok

Hur hänger det ihop, system för vatten och el

UPPDRAG: Att göra vatten- och elsystem spännande och grafiskt tilltalande för barn och ungdomar  var en otroligt rolig men också svår utmaning… bilder på toaletter, avloppsrör och elledningar, hur kul är det?

Men resultatet blev så fint! En härlig blandning av text, foton, illustrationer och en seriefigur som vägleder läsaren genom systemen (klicka på bilden om du vill se den större).

 

Omslag
Grafisk design & produktion: Louise Turlock
Förlag: Hands-on Science Text
Antal sidor: 64
Länk till några sidor ur boken


Boken fick en mycket fin recension av BTJ, här är ett utdrag:

Text och bild utgör en helhet och uppslagen fylls av fotografier, detaljerade teckningar, fantasifulla teckningar och text i olika typsnitt och färg. En tecknad seriefigur guidar läsaren genom boken. Texten är beskrivande med ett enkelt språk som är lätt att ta till sig, samtidigt som det krångliga förklaras på ett enkelt sätt. System för vatten och el är en lärorik och inspirerande bok som lockar både äldre och yngre läsare! Lektör Gunilla Essén

btj


Hands-On Science • Bokserie om naturvetenskap och teknik

Hands-On Sience är ett läromedelsföretag som erbjuder spännande produkter för aktiv inlärning. Målgrupper: förskola, grundskola, gymnasium, högskola och allmänt nyfikna.

FYRA BÖCKER 

UPPDRAG: Formgivning och produktion av fyra böcker i en serie om naturvetenskap och teknik. Experiment och enkla övningar i fysik, kemi, teknik, biologi, geologi och astronomi.
Böckerna har blivit en försäljningssuccé och har fått mycket fina recensioner i media och av BTJ.
Grafisk design & produktion: Louise Turlock

bokserie
Några uppslag ur bokserien.


hosuppslag2


Hjärnkraft •  Material för elever med förvärvad hjärnskada

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft arbetar för människor med förvärvad hjärnskada och deras närstående. Verkar för effektiv rehabilitering, ökad kunskap och förbättrat stöd för att minimera konsekvenserna av förvärvade hjärnskador.

MATERAL FÖR ELEVER MED FÖRVÄRVAD HJÄRNSKADA

UPPDRAG: Formgivning och produktion av elevhäfte, lärarhandledning, protokoll och målkort.
Hur är det för dig? är ett material som på ett enkelt och pedagogiskt sätt ger en övergripande bild av olika svårigheter som barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada kan uppleva i skolan.
Materialet togs även fram som interaktiv PDF.
Grafisk design & produktion: Louise Turlock

hkinlaga2

UR • Bokserie för pedagoger

UR:s uppdrag är att producera och sända kunskapsprogram. UR tar också ett särskilt ansvar för språkliga/etniska minoriteter och personer med funktionsnedsättning.

BOKSERIE 

UPPDRAG: Formgivning och produktion av ett antal böcker för pedagoger. Viktiga böcker i ofta svåra ämnen!
Grafisk design & produktion: Louise Turlock

pedagog4

UR • Katalog över UR:s historieprogram

UR:s uppdrag är att producera och sända kunskapsprogram. UR tar också ett särskilt ansvar för språkliga/etniska minoriteter och personer med funktionsnedsättning.

UPPDRAG: Att göra en inspirerande katalog över ca 600 UR:s historieprogram – allt i från hur saxen uppfanns till vikingahistorien och förintelsen. Katalogen gjordes ett avlångt spännande format. Målgruppen är användning i förskola till gymnasiet och folkskola/studieförbund.

Grafisk design & produktion: Louise Turlock
Länk till ett par uppslag ur katalogen här

 

historiaUR